Kelantan

PERKIM LOGO
PERKIM BAHAGIAN NEGERI KELANTAN
LOT 2879-M, TAMAN LAKSAMANA
JALAN MAHMOOD
15200 KOTA BHARU
KELANTAN DARUL NAIM
Tel : 09-7477770/1/2 Fax : 09-74744602
email: perkimkelantan@yahoo.com

 [button class=”btn_smalllightgreen” url=”http://www.perkim.net.my/cawangan-kelantan” text=”Cawangan”]   [button class=”btn_smalllightgreen” url=”http://www.perkim.net.my/organisasi-kelantan” text=”Organisasi”]

kelantan

Pertubuhan Kebajikan Islam Malaysia (PERKIM) Bahagian Kelantan merupakan organisasi Islam yang aktif sejak diwujudkan pada tanggal 24 Ogos 1975. Ianya disempurnakan perasmian oleh Pengasas Perkim, Tuanku Abdul Rahman Putra al Haj. Kini, PERKIM Bahagian Negeri Kelantan dipengerusikan oleh YB Dato’ Bentara Kanan Ustaz Hj Ahmad Yakob, Menteri Besar Kelantan. Sebelumnya, PERKIM Bahagian Kelantan dipengerusikan oleh mantan Menteri Besar Kelantan, Tuan Guru Dato’ Nik Abdul Aziz Nik Mat. 

Pejabat Perkim Bahagian Negeri Kelantan terletak di Jalan Mahmud, Kota Bharu merupakan pusat dakwah untuk menyebarluaskan syiar Islam kepada golongan Isalam dan belum Islam ke seluruh negeri Kelantan dengan dibantu oleh Perkim cawangan-cawangan dan mendapat kerjasama daripada Majlis Agama Islam Islam & Adat Istiadat Melayu Kelantan (MAIK), Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Negeri Kelantan (JHEAIK), YAKIN Sdn Bhd, bank dan institusi kewangan.

Kelas Harian (Waktu Pejabat)
Perkim Bahagian Negeri Kelantan menganjurkan kelas pengajian harian pada setiap hari Isnin hingga hari Khamis dalam waktu pejabat bagi dua sesi. Ini adalah untuk menambah ilmu pengetahuan Islam kepada saudara-saudari baru.

Back to top button