Berita PERKIM Bahagian & Cawangan

PERKIM Dungun Kolaborasi TES PGB Agih Sumbangan Kepada Mualaf, Non-Muslim

DUNGUN, 1 FEBRUARI 2024 – Baru-baru ini Pertubuhan Kebajikan Islam Malaysia (PERKIM) Cawangan Daerah Dungun dengan kerjasama Technical Service (TES) Petronas Gas Berhad telah mengadakan Majlis Sumbangan Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR) kepada Mualaf dan Non-Muslim bertempat di Masjid Sura dekat sini pada petang Khamis.

Sumbangan berbentuk wang tunai dan saguhati telah disampaikan oleh Pengurus Besar TES Petronas Gas Berhad (PGB), Tuan Haji Abdul Fatah Abu Mansor kepada lebih 40 penerima di kalangan saudara kita dan non-Muslim kurang berkemampuan.

Turut hadir dalam majlis ialah pegawai dan kakitangan PGB, barisan kepimpinan PERKIM Cawangan Dungun, Penghulu Mukim, wakil Jawatankuasa Pembangunan dan Keselamatan Kampung (JPKK) Sura Tengah, JPKK Batu 5, Pengerusi dan AJK Masjid Sura serta ahli jemaah Masjid Sura.

PERKIM Dungun merakamkan ribuan terima kasih kepada pihak TES Petronas Gas Berhad (PGB) dan tuan rumah iaitu Masjid Sura kerana sudi bekerjasama dalam program tersebut serta berharap semoga kerjasama itu akan berterusan di masa akan datang.


Majlis Sumbangan CSR kepada saudara kita dan non-Muslim diadakan di Masjid Sura, Dungun.


Antara penerima di kalangan saudara kita yang hadir.


Penerima non-Muslim yang kurang berkemampuan turut hadir di program itu.


Haji Abdul Fatah selaku Pengurus Besar TES Petronas Gas Berhad menyampaikan saguhati wang tunai dan cenderahati kepada saudara kita.


Saudara kita menerima wang tunai dan cenderhati daripada Haji Abdul Fatah.


Penerima sumbangan bergambar kenang-kenangan selepas menerima sumbangan daripada TES Petronas Gas Berhad.

Related Articles

Back to top button